ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

вторник, 25 януари 2011 г.

РАЗКЪСВАЩАТА БОЛКА НА ЕДИН ЕМИГРАНТ–ТРЕТА ЧАСТ

ДЪРЖАВАТА НА ОВЦЕТЕ И ВЪЛЦИТЕ


Вече се уморих – ти показваш един, два, три пъти бялото, после черното,но нашенецът си знае – я,това не е бяло,това не е черно…А какво е? Не,не ти отговаря. И пак започва – не, не си прав.Ти си черноглед,аман от такива като теб,какъв патриот си ти,ти си родоотстъпник, как така в чужбина не им отговаряш на ония,които се чудят защо българите сме толкова бедни,ами кажи им,че ние сме велик народ,с тринадесет века история,че сме най-хубавите,че сме най-умните…Един дори ме нарече „дришльо”,защото не съм отговорил на една французойка,която ми каза,че ние,българите,сме бавноразвиващи се,след като търпим такава мизерия и такъв начин на живот…Бил съм „дришльо”,защото е трябвало да й тегля един шут на онази,да й натаковам майката…Че какво толкова се надуват франсетата,че те са по-зле от нас,там имало само черни…
Да,вече се уморих. Защото изглежда,че за моя народ в най-пълна мяра важи испанската мъдрост – „НЯМА ПО-СЛЯП ОТ ТОЗИ,КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!”
Затова почти се отказвам да продължавам тази тема. Темата МИЗЕРИЯ и ОВЧЕДУШИЕ е тема-табу в България.
А истината е …
Да,истината…
Ето я и нея…
Просто се взираш в медиите и …
Всичко е в автентичния си вид,само номерирам материалите.

-------------------
1.
www.newethic.eu Четвъртък, 23 Декември 2010, 08:36:10
Който плаща данъци на тази държава, извършва престъпление, защото държавата е заграбена от мутрите и той им става съучастник. Който участва в избори в тази държава, извършва престъпление, защото „изборите” легитимират властта на мутрите и той им става съучастник. Който съблюдава законите на тази държава, извършва престъпление, защото законите толерират властта на мутрите и той им става съучастник. Който гледа медиите в тази държава, извършва престъпение (спрямо себе си), защото се оставя да бъде манипулиран. Който се учи в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде зомбиран. Който си плаща здравните осигуровки в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде заблуден, че няма да плаща допълнително. Който си плаща социалните осигуровки в тази държава, извършва престъпление(спрямо себе си), защото се оставя да бъде унизително зависим от уродливата власт. КОЙТО ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.


2.
А къде е самата държава?? Един мъдър български писател живеещ в чужбина казва: Когато си лоялен на една държава, която въобще не ти обръща никакво внимание, и решиш да провериш защо е така, се оказва че няма държава, а само население разделено на овце и вълци!


3.
$$$ Петък, 17 Декември 2010, 14:53:02
4А така, само така цирка е в разгара си. Ей това му се вика откачена работа?Да се псуват, обиждат циркове да стават. През това време, пътната раздали бонуси за "отличници" хилядарки, сега екоминистерството, където на секретарка броили по 500лв бонусче, чистачките по 200, шофььорите-300. Същото и в другите министерства и агенции, а съдебната система ужас. Там чували мъкнали за пачките. МалеЙЙ докъде стигна лъжата човешка, раздадоха си горе 13-тата заплатка хилядарки и сега заливат "електората" (миряните)с всякакви простотии с цел отклоняване на вниманието. А вдовиците и ограбените пенсионери оставили на въздух и вода!Така светнали всички, грейнали, че сляп да си ще прогледнеш и видиш [ялата тази мерзавщина.


4.
Проф. Милан Миланов от „Пирогов”:
На мен ми омръзна от лечението на "известни хора", както е у нас. Никъде по света няма такова нещо.
Когато раниха Рейгън, го лекуваха в най-близката болница. Там го спасиха. Качеството на медицинската услуга почва от апаратура, медикаменти и т.н. А тук пращат хеликоптери за някои болни. Това нанася удар по нас, лекарите. Ужасно нещо е да знаеш и да можеш, а да нямаш възможност да приложиш дадено лечение поради липса на медикаменти, консумативи и апаратура.
- Високото ниво обаче се предлага в малко болници. На повечето места обикновените българи се сблъскват с лошо отношение.
- В мое лице няма да намерите безкритичен защитник на здравната система. Много пъти съм имал тежки разправии с лекари, сестри и санитари.
Ако знаете истината, каквато аз я знам, ще ни избесите по лампите. Само че ако ние знаем истината за МВР и прокуратурата - също ще ги избесим по лампите. За журналистите - също. Диагнозата е тежък морален срив на обществото,


5.
неделя, 19 декември 2010
София
Всяко трето домакинство у нас е принудено да пести, като ограничава потреблението на основни хранителни продукти. Всяко пето - се лишава от необходимите лекарства. Това сочат данните от изследване на Световната банка и Институт "Отворено общество", оповестени днес.
Близо 8% от анкетираните заявяват, че пропускат хранения през деня, докато при най-бедната 1/5 от домакинствата, този процент достига до 17.
„Наскоро излезе един съвсем нов индикатор за материална лишеност – депривация. Там България е категорично на последно място с над 40% от хората, които живеят в материални лишения по този индикатор. След това е Румъния, но с голям марш от 10-ина процента”, обясни Боян Захариев - програмен директор на институт "Отворено общество"
АСН


6.
От класацията се вижда, че латиноамериканците са радостни, жителите на бившите съветски републики са забележително окаяни, а България е най-тъжното място на света според доходите на глава от населението, заключава "Икономист".


7.
Близо половин милион вземат пенсии около 60-70 евродалеч под летвата на крайната бедност. Боледуват със страшна сила, страдат в нечовешки болки, защото не могат да си купят животоспасяващи лекарства. Дори не могат да доплатят онези, които им се водят безплатни. Нямат пари за парно и ток. Затова не ги плащат. И мръзнат на тъмно, гладувайки. Малцина от тях стигат до символичните социални помощи, защото все се оказва, че надхвърлят прага за достъп с някакви си стотинки. Печална, но всекидневна гледка са просещи милостиня инвалидизирани бивши учители, университетски преподаватели, медицински работници, които за зла участ са останали и самотни. Чакат пред обществени трапезарии купичка супа. Бъркат по кофите и извръщат глава, ако ги види познат. Стотици хиляди са приковани в инвалидните колички в селища, непригодени на “невалидните”. Малцина намират начин, възхитителен кураж и воля да открият нова реализация, да работят и да съхранят волята си за независим живот. Половин милион страдалци обаче оцеляват по чудо.Международният ден на инвалида не е празник Той е ден на дълга, който държавата има към инвалидите. Дълг огромен, пред който думите са безсилни. И който ни кара да питаме: доколко хуманно е нашето уж демократично общество?Надя СТАМБОЛИЕВА


8.
Една трета от домакинствата, които получават над средния доход, се определят като бедни. Общо 59% от българите се слагат в тази категория. Това показва национално представително проучване на "Алфа рисърч".
То е направено по поръчка на социалното министерство по повод заключителната конференция за Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване - 2010, посочва "Сега".
Като основна причина за бедността у нас все още се смята липсата на работа - 67% от хората посочват това като най-важен фактор за мизерията. 47% смятат, че работодателите не плащат справедливо, а 35% твърдят, че в обществото няма справедливост като цяло и това е причина да има бедност.
Само 27% посочват като причина липсата на необходимото образование.
"Новинар" допълва картината с данни на Националния статистически институт за бедността и социалното изключване.
Според изследването близо 65 на сто от българите пестят от отопление и живеят на студено. 35 на сто от домакинствата не могат да си позволят да включат в менюто си месо или риба повече от два пъти седмично.


9.
Симеон Дянков: Празничните суми са минало
Няма да има коледни добавки дори за възрастните хора с най-ниски доходи. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков в Брюксел. По думите му Тотю Младенов изразил надежда в тази посока, защото му се искало да има пари за допълнителни плащания. Случаят обаче не бил такъв. Държавата не можела да си го позволи в този момент.
Няма да има, казал съм го, отсече вицепремиерът. Такива са разчетите на държавата, но по принцип не ми харесва тази тенденция за България, коледните добавки са минало, добави той. 13-и заплати и пенсии не се давали нито в Европа, нито в САЩ.
Догодина ще се мисли за повишаване на вдовишките пенсии, а най-рано от 2012 г. може да бъде намален евентуално ДДС, каза Дянков. (24часа)


10.
Независимо дали икономиката расте или се свива, дали в хазната постъпват рекордни приходи, или има спад, българските правителства всяка година харчат допълнителни средства - такива, които не са предвидили при приемането на държавния бюджет. Това е основният извод от изследване на Института за пазарна икономика (ИПИ) за допълнителните държавни разходи.
Според анализа за периода 2000-2009 г. сумата на допълнителните средства възлиза на 8 млрд. лв. През всяка една от тези години правителството е харчило допълнителни средства, като най-много те са били през 2007 г. - над 1,4 млрд. лв., а най-малко - през 2009 г. - почти 400 млн. лв. В някои години те достигат до 7-8 % от консолидираните държавни разходи.
За изминалите десет години 1 от всеки 20 лева похарчени от държавата е бил допълнителен разход - непредвиден и съответно негласуван от парламента, a допълнително одобрен и похарчен от правителството.
Най-много допълнителни разходи се правят в годините, предхождащи парламентарни избори. В огромната си част това не са разходи за непредвидени случаи или за структурни реформи, а просто за покриване на текущи нужди на държавата.


11.
анонимен 11 Декември, 2010 в 8:27 pm В Косово ще вдигат минималната работна заплата два пъти. Косово. Най нещастното място от последните 15 години. Косово изтърпя с живота си всички световни политически амбиции, изкара заедно с целия свят световната финансова криза и ще вдигат два пъти заплатата. Ще го узаконят. В Косово. А България...


12.
Евростат": В България бедните са най-много
14.12.2010 11:02
41% от българските граждани нямат достатъчно средства, за да си плащат сметките, да отопляват достатъчно жилищата си, нямат кола или телефон.
България е страната членка на Европейския съюз (ЕС) с най-висок дял граждани,живели в тежки материални условия през 2008, показва статистиката на "Евростат".
21% от българите живеят в бедност
Източник: БТА/"Евростат" 14.12.2010 11:49


13
Масово отказвали линейка за хора над 60 години
Масова практика е да се отказва линейка за хора над 60 години, като въпросът е чисто организационен, заяви председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването Теодора Захариева.
"Лекарите не бива да изискват от нас да можем да преценим спешното състояние. Как да прецени един пациент дали става въпрос за инфаркт, инсулт или нещо друго. Струва ми се, че целият народ трябва да изкара някакви курсове какво е спешно и какво не – да можем да се диагностицираме”, допълни Захариева по bTV. В събота министърът на здравеопазването Стефан Константинов заяви, че спешна помощ трябва да се търси само при животозастрашаващи състояния като при катастрофа или инфаркт. Според нея фактът, че вече никой не говори за идеята до осмата минута да имаме спешна помощ, значи, че тя вече не е на дневен ред. Само преди дни пък бе обявено, че средствата за спешна помощ за 2011 г. ще бъдат намалени с 50 на сто.

---------------------------


След горните редове един нормален човек,потресен и обезумял, не може, не знае какво да направи. Просто спира дъх, присяда и… сълзите сами идват. Сълзи на мъка, на безсилие и на…злоба. Към тези всички мръсници, които двадесет години грабиха и продължават да грабят народа, както и турчин не го е правил в онова петвековно робство.
Нима може да бъде държава това?
Всъщност това е краят.
А иначе как бодро, как по отечественофронтовски „маршируват” из медиите новините – колко сме добре, как нещата вървят на оправяне…
Срам,срам,срам… И мъка,мъка,мъка…
Вече дни наред се чудя, умът ми не го побира – как е възможно всичко това? Какво всъщност става с нас,българите?
А Париж е окъпан в светлина. Но не за нас,аборигените, да, не за нас. Макар и ние като французите да сме в Европейския съюз.
Европейския съюз ли?

П.П. Онзи ден ми се обади 95-годишният Рафаел Алмалех – най-възрастният бг-емигрант в Париж. Били му направили поредната операция, за този месец тя била третата…Представяте ли си – на него, 95-годишния…,трета операция за един месец…
А нашите бащи и майки в България?
А форумите са пълни с мнения,че те,франсетата били такива,били онакива,майната им, ние,българите,сме били велик народ,страшна работа…
Страшна ли?
Да, наистина страшна…

И то много, ама много страшна,нали?

П.П. А,ето и за „десерт” още един материал.Четеш и се чудиш – да се смееш ли,да плачеш ли? А всъщност това е един много,ама много сериозен материал,разкриващ едно явление,което открехва завесата към един от най-разпространените и „честни”,толерирани от държавата и институциите й начини за забогатяване. Разбира се,нещата се поразровиха,след като от ЕС „хванаха” това явление.Което се оказа,че било от много,много години…Иначе то щеше да си продължава.Всъщност каква е гаранцията,че след малко шум този начин на забогатяване пак няма да продължи? Че един или два пъти сме доказали,че сме майстори на димките. Хвърлим ги,ама яко,с много шум,позамъглим пространството наоколо и после…После пак – ние сме най-великите,ние сме най-добрите,ние сме…
Да,ние сме…
Ние сме…
Сме…
А ето го и самия материал-„десерт”:

--------------------------------------------

Прехвърлили дълговете на “Локо” (СтЗ) на безработен
Публикувана: Понеделник, 27-ми Декември 2010, автор(и): Ваньо Стоилов; прочитания: 216; коментари: 0


60-годишният Георги Дограмаджиев на 11 август е станал президент на старозагорския “Локомотив”, който има натрупани около 34 бона дългове. Това е станало на 11 август тази година. В управителния съвет влизали още Светослав Славов и Беньо Карабелов, които не познава, а са освободени бизнесмените Димитър Петров, Николай Далаков и Румен Русев. Дограмаджиев вс60-годишният Георги Дограмаджиев няма къща и живее в колата си, но по документи е президент на старозагорския “Локомотив”е пак има нещо общо с клуба, защото редовно косял тревата и опъвал мрежите на стадиона. Миналата година отборът приключи участие в трета дивизия заради безпаричие.
Офертата дошла от адвокат, който му обещал и 240 лева заплата. “Подписах разни документи при нотариус, дори и един празен лист”, призна безработният.
Той се притеснил, след като от НАП го потърсили за 34 000 лева дългове към 58 човека от клуба, включително и имена като Иван Вутов, Кънчо Кашеров и Петър Зехтински.
Негов приятел, който дори не бил българин, му подарил парче земя, на което да си направи навес. Иначе от 7 години живеел в жигулата си.
Преди работел в института по океанология във Варна, като бил специалист по подводно рязане и заваряване. Бил е и каскадьор в киното, но след това затънал. Върнал се в родната Стара Загора, но не намерил късмета и там.
В момента той чака края на ревизията на НАП, за да разбере точно какво е наследил в клуба.
Георги няма право на социални помощи, защото, от една страна, е президент на футболен клуб, а от друга има и фирма, която е направил през 1990 година, но никога не е развивал дейност.
Въвлечен е и в съдебен спор за наследствен апартамент, който според него бил продаден с фалшиви документи.
“Когато остана сам, разговарям с вътрешния си глас. Съсипаха ме, вече плюя зъбите си от нерви като семки. Няма къде дори да се изкъпя”, обяснява мъжът.
Единственият въпрос, който го интересува, е към коя институция да се обърне,за да се откаже от българското си гражданство, защото държавата го е оставила на произвола. Искал да си търси късмета в чужбина.
Празничният обяд на президента за Коледа бе няколко филийки препечен хляб, разделени с кучето на собственика на парцела, където си строи колибата.

-------------------------------------

Да,четеш и си мислиш - боговете сигурно са подивели. Или поне „боговете” в територията,наречена България. Иначе един нормален човек не може да си обясни случващото се.И то вече повече от двадесет години.
Това са само няколко извадки от публикации в българските медии. Нещо нечувано и изумително за обикновените възприятия. Но всичко, за съжаление, е факт.
Срамен, унизителен факт. Който може да се случи само на тези географски ширини.
И който у нас не прави впечатление на никого.

Дори и на ... жертвите…

Няма коментари: