ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

петък, 2 декември 2016 г.

ОЛАНД СЕ ОТКАЗВА ОТ ВТОРИ МАНДАТ


Президентът на Франция направи нещо уникално в историята на своята страна - никога досега действащ президент не се бе отказвал да кандидатства за втори мандат, това е нещо непознато в Петата република.
Браво, респект, господин президент!
Новината от минути в света е, че президентът на Франция Оланд се отказва от възможността за втори мандат.
Да бъдеш президент на такава мощна държава като Франция, цели пет години да ръководиш петата по богатство и влияние страна в света, да бъдеш заобиколен по всяка вероятност от толкова хора, които всячески са се опитвали да те склонят отново да се кандидатираш за президент...И да се откажеш!Да устоиш на изкушението!
Респект, господин Оланд!
И се сещам за нашите "рамбовци" - един път, втори път, трети път ги гонят... И пак избърсват плювките, все едно са росна сълза. И пак тръгват в битка за "народното" доверие...
Да, големите, родените за водачи така правят - усетят ли, че доверието към тях, поради една или друга причина, отслабва, те сами отстъпват крачка назад.
Благодарност, г-н Оланд, за това, че веднага си изпълнихте едно от предизборните обещания, които засягаха нас, българите - отменихте позорната такса за българи и румънци, когато започвахме работа. По Ваше време и ние, бг-емигрантите, все пак се чувствахме като бели хора.
А какво ще стане занапред... Ще поживеем, ще видим.
А аз, българският писател и емигрант, който обича Париж и Франция, ще запазя следните блестящи думи от Вас.. Думи, казани от един голям държавник, идващи от сърцето и отиващи в ...сърцето!
" Успехът не се носи от един човек. За да бъдеш голям шампион, трябва да си заобиколен от хора, които ти вярват, от хора, които те обичат!"
Чудесни думи, и то днес, когато хората толкова обичат да мразят...
Димо Райков

Няма коментари: