ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

петък, 14 май 2010 г.

Българските храни са отровни

БГ кебапчета с гел, вино с оцветители,домати с отрови – е, нормални ли сме?

В предния свой текст в блога описах преживяванията си, когато една французойка ми каза,че ние,българите,сме били бавноразвиващи се. Стана ми много тежко. Седмици наред носех болката си.
Но ето сега отново съм в потрес. Затова и публикувам почти изцяло статията от елекронното издание на „Стандарт”. Без коментар, разбира се. Само с въпроса – наистина бавноразвиващи ли сме?
За да посегнеш на храната на ближния. И то на храната,чрез продажбата на която ти получаваш пари за твоя храна... Това е не само кощунство, не само престъпление, но и красноречиво доказателство за сбъркана психика и сбъркан ген. Тъжно, страшно и май че много, много нашенско…


„Кебапчетата от 8 ст., които предлагат някои търговски вериги, са пълни с гел и малко месо с ниско качество. Това заяви шефът на Българския бизнес форум Георги Табаков по повод конференцията "Храни и напитки", която ще се проведе на 15 и 16 юни в София.
Ниското качество на храната е голям проблем и за туризма и може да изпразни курортите ни, смятат браншовиците. Според тях в хотелите, които предлагат услугата "всичко в цената", храната е евтина и некачествена. Литър вино излиза на хотелиерите по 50 ст., но в него има само вода, спирт и оцветители, каза Георги Табаков. Няма обаче как по друг начин да се постигне ниската цена от 20 лв. на легло и 5 евро за храна, за която натискат чуждите туроператори, добави той.
Доматите и чушките, които се продават масово на пазара, са пълни с вода и химикали. Това съобщи шефът на българската асоциация на готвачите Евроток Жоро Иванов. Причината е, че се отглеждат по метод, който позволява по-бързото им зреене. Той носи повече приходи за продавачите, но вреди на качеството на зеленчуците. Така, от една страна, се убива истинският вкус на продуктите, а от друга - се увеличават разходите за ток или газ при приготвянето на блюда с тях, обясни Иванов
Истинско краве масло българско производство няма. В най-добрия случай то съдържа до 30% от нормалните съставки на истинското масло. Това каза майстор-готвачът на грандхотел "София" Жоро Иванов. Той заяви, че държи на качеството на храната в кухнята си и затова едва 20% от продуктите, които ползва, са родно производство.”

Това е! В допълнение само ще спомена,че преди време настоящият министър на земеделието публично оповести,че в България няма нито техника,нито система, чрез която да се проверява дали храните са …годни!? Е,какво има тогава? Може би излишно самочувствие – ние сме най-добрите, ние сме най-красивите, ние сме най-умните…
Ние сме,ние сме,ние сме…
Ама май не сме!

Няма коментари: