ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

понеделник, 7 февруари 2011 г.

БГ ХЛЯБЪТ Е КАНЦЕРОГЕНЕН!!!

ЯДЕМ НАЙ-ЛОШИЯ ХЛЯБ В ЕВРОПА

Какво следва след едно такова признание? И то на министъра на земеделието, тоест на този, който е призван да отговаря за този най-важен ресор от нашия живот? Ами нищо.
Да, в България това са поредните думи, думи, думи…А знаете ли какво значат те? Че ние, българите, просто сме…овце. О, как ще скочат след тези мои думи дежурните по форумите платени слагачи – как не те е срам, ти българин ли си?
Да,българин съм. Затова и ги пиша тези редове.
Хлябът е най-свещеното нещо на тази земя. Заради него, например, във Франция са се вдигали куп революции. И свободолюбивите хора, които същите тези платени форумци наричат „петли” и с разни други обидни названия, са си извоювали с цената на много кръв Закон за багетата. Според този закон – това може по-подробно да видите в моята книга „55 тайни на Париж”, цената на багетата, тоест народния хляб, е под контрола на държавата и е почти постоянна величина. В ресторантите хлябът е …безплатен. И колко още други неща са си извоювали французите. Да бе, същите тези „нещастници”, тези, дето не могат да се справят с черните си емигранти…
И това – в четвъртата по богатство в света страна…
А как стоят нещата в най-бедната в Европа страна?
Непрекъснато цената на насъщния се вдига. И на никого не му пука. Абе, той е най-беден, най-мачкан, най-лошо лекуван, най-прецакван, най…, да изброявам ли още, обаче мълчи, трае, даже с наслада гледа на това и се кефи!?! Мазохизъм, простотия, примитивизъм…Или от всичкото по малко…
А сега като капак и това признание на министър Найденов. Ядели сме най-лошия хляб. А прочетете и коментарите, там настръхваш от мнението на …хлебарите. Те пишат неща, от които свят ти се завива. Хлебарите нарочно, заради печалбата, слагали вътре в брашното неща, които били канцерогенни. И след това ние сме били най-болни…
Е, какво да прави човек при това положение?
Да пее дитирамби, да пише химни, да ръси чалга, да крещи – ние сме най-великите, ние сме най-умните, ние сме…
Какъв е този народ, който търпи на всичко това?
И как може българин, в случая хлебарите, да причиняват това на събратята си, че и на себе си?!?
Оставям вие да си изберете едно от определенията, които често употребяват за нас чужденците – безмозъчни, бавноразвиващи се, примитивни, нахални, тарикати, търпеливи като овце, „хора-тоалетни”…
Избрахте ли? Или се спряхте не само на едно?
Или споделяте мнението на ония, дежурните слагачи – ей, родоотстъпник, ей, национален предател, мамка ти, „дришльо” и тем подобни…
Да, пак питам – какъв може да бъде един човек, след като сам позволява над себе си подобна гавра – ДА ЯДЕ НАЙ-ЛОШИЯ, НАЙ-КАНЦЕРОГЕННИЯ ХЛЯБ В ЕВРОПА и пак да тръби – ние сме най-великите, ние сме „юнашко племе”…
Има ли отговор? Няма, разбира се. Защото този човек живее не къде да е, а в ТЕРИТОРИЯТА, наречена „БЪЛГАРИЯ”. Най-красивата, най-справедливата, най-хуманната „държава” на света…
Ура! Ура! Ура! „Велик е нашият войник, велик, велик, велик…”, да, три пъти „най-велик”…
Ало, един хляб, ако обичате…
Ето накрая и обещаното „четиво”. Не бих го коментирал повече, само ще добавя на министъра да прочете, ако благоволи де, това,което съм написал за Закона за багетата във Франция. А не да казва,че няма какво да се направи срещу поскъпването на…най-лошия хляб в Европа. Също така според него нямало зърнена криза, че каква по-голяма криза от тази, за която той сам говори – да ядеш най-лошия хляб… И друго – нямало какво да направи държавата. Как да няма бе,Найденов? Елате в Париж да разберете! Ама, какво пиша, та Вие вече сте идвали тук, доколкото си спомням първия път бяхте тук почти веднага след изборите, как така ще пропуснете Париж, нали…Само че по всяка вероятност не сте отишли там, където би трябвало… Просто сте се поизгубили в този хубав град, простено да Ви е, ех, какви забележителности има в него, колко неща за разглеждане… Е, има и хлебарници, на всеки ъгъл са те, от хубави по-хубави, от ароматни по-ароматни, ама тях ли сега ще гледаме…
Ох, хайде да свършвам, че вече наистина нямам нерви…

ДИМО РАЙКОВ
Париж, 5 февруари 2011 г.

П.П. Днес татко има рожден ден. Да ти е честит, тате! Моят старец много обича да си похапва хлебец. И то нашенски. Наскоро бе при мен един месец. Храната му допадна много, но нещо не му хареса френската багета. Каза ми – Диме, аз си обичам нашия хляб, оня, който в Малко Търново ни го карат от Бургас…Повдигнах рамене – вкус и цвет, нали…И тогава съзрях устата, която татко старателно бе крил през целия този месец – тя бе празна, тоест нямаше зъби… Само оголени, вкоравени вече венци…Как така с тях той ще яде от хрупкавата багета, с чудната коричка… Да, татковите венци, а и венците на тези над два милиона бг-пенсионери са наистина „достойни” само за нашенския хляб. Да, за същия този хляб, за който по-долу говорят министър Найденов, а и хлебарите…

МАТЕРИАЛЪТ
Найденов: Ядем най-лошия хляб в Европа Агенцията по храните пуска стандарти и за насъщния
петък, 04 февруари 2011
Ядем най-лошия хляб в Европа и на това трябва да се сложи край, заяви днес във Варна земеделският министър Мирослав Найденов.
Голямата тема е хлябът и се надявам след като приемем устройствения правилник на Агенцията по храните на 9 февруари, още на другия ден, с промоцията й, да се занимаем с качеството му, зарече се министърът.
Той се срещна с Асоциацията на зърнопроизводителите в страната. "Знаете, че нещата, които казвам се случват. Не знам дали хлябът ще се казва "Стара планина". Преди имахме три вида хляб - бял, Добруджа и черен, но истински. Сега имаме 30 вида и не ядем този хляб, който заслужаваме ние и нашите деца, каза министърът.
Той допълни, че задължително ще бъдат направени стандарти и ще се даде право на избор на потребителите да ядат насъщен какъвто искат, а не с безброй подобрители и оцветители. Световната тенденция е цената на зърното да върви нагоре и затова в България няма как тя да стои на едно място. В света се произвеждат около 650 милиона тона зърно, България прибира годишно около 4 милиона тона, което е под 1%. Затова страната ни няма как да влияе на пазара, коментира министърът.
Държавата не може да извърши интервенция за сваляне цената на зърното. Такава процедура е предвидена само ако цената му падне под 101 евро на тон, допълни още той.
Интервенция се прави при ниска цена. ЕС има интервеционни запаси, които могат да стартират и да се използват при ниска цена. По отношение на таван на цените на зърното такъв не може да бъде наложен. В Кипър има таван на основните хранителни продукти, но как една малка страна като нея ще се справи в свободния европейски пазар, попита риторично министърът.
България не може да наложи таван на цените, ако такова решение вземе ЕС, трябва да се каже и как ще се компенсира разликата между тавана и реалната цена, посочи Найденов.
Той е категоричен, че няма зърнена криза, има достатъчно жито в хамбарите - 1,5 милиона тона, което е достатъчно и предостатъчно до новата реколта.
Това ще касае животновъди и тютюнопроизводители. "Не мога да направя прогнози докъде ще растат цените на зърното. Ако можех щях да пусна фиш да падне джакпота или да си подам оставката като министър и да стана дилър на борсата", така министърът отклони въпроса до къде ще расте цената на житото у нас.
Кръстина Маринова

Коментар
7. От: hleb
петък, 04 февруари 2011 16:13
работещ в фурна да ви изясни какво ядете ;
7 чувала с бели вещества на цвят се сипват към истинско брашно
Трайност-1 ден 2 дни мухъл 3 дни камък
Канцерогенен е .Няма вкус именно заради добавките а процеса се извършва още преди хляба да е стигнал до фурните .да не споменавам че всички фурни си имат още по няколко чувала собствени съставки
затова в българия хляба е ОТРОВА ,боклук и ОТРОВА а РАКа е повсеместно заболяване във всички възрастови групи ВСИЧКИ ХЛЕБАРИ СА за затвор .Това не са хора а животни .

6. От: http://www.originalni.be - ORiginalni Futbolni teniski
петък, 04 февруари 2011 16:40
Ххахаха и взимаме най-малкото пари , най-лошото здравеопазване и всичко най-зле и пак сме живи ;)
5. От: I M
петък, 04 февруари 2011 22:22
Ne na vrednite produkti ne samo v hlyaba, no i vqv vsichkite ni hrani!
4. От: ivenceto
петък, 04 февруари 2011 23:28
Браво! След саламите и сирената най-накрая дойде ред и на хляба!.....Хлеб наш насушний!!!!
3. От: Малчо
събота, 05 февруари 2011 7:36
Преди имахме три вида хляб - бял, Добруджа и черен, но истински. Сега имаме 30 вида и не ядем този хляб, който заслужаваме ние и нашите деца, каза министърът.И Вие и Ние ще търсим и плачем за стандартите на соца- тогава всичко беше истинско и на достъпна цена. Защо държавата не изкупува зърното както е н-р в Гърция и тя да разполага с него. Тази година мелниците изкупиха зърното по 18 - 20 стотинки килограм, търговците го изнесоха , остана некачественото и отгоре на това ядем хлеб по 1 до 1.20 лв. 750 гр. и пак нема виновни. За какво е това министерство на земеделието? Едно България може да храни още 3 Българии без да се оправдаваме с пазарната икономика.
2. От: даведа
събота, 05 февруари 2011 8:51
Как може един ветеринарен лекар бил то и министър по земеделии и храните да дава толкова експертно мненене по хляба и зърното. За това си има специалисти - например Университет по хранителни технологии бившия ВХВП. Да съгласен съм, че хляб може да се прави без подобрители ама за 5 годишната си практика срещнах само една партида с перфектни показатели и самостоятелно без подобрители може да се направи хляб. А истината е, че още в мелниците в брашното почват да се влагат подобрители. Ако ще се прави хляб - Стара планина нека да се почне първо от пшеницата. Вече е ясно че правим хляб от фуражна пшеница защото тя има по висок добив. Затова се влагат повече подобрители. Недейте изкарва хлебарите виновни. Липсата на каквото и да е стратегия в земеделието, финасиране, субсидиране, ето това са проблемите. Почнете от първоизточника министър Найденов. Но явно светлината на прожекторите ви се отразява доста нездравословно.

Няма коментари: