ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

вторник, 5 юли 2011 г.

ЦИНИЗМЪТ ПРЕВЗЕ БЪЛГАРИЯ

Това, от което най-много се страхувах, вече е факт – статуквото се запази и вместо Герб да разбие несправедливостта по нашите земи, то неговите хора я циментираха.
Доказателства?
Ами просто се огледайте,прочетете и чуйте…
За мен най-показателното е, че от известно време в България се налага уж всеобщото мнение, че вече в страната нещата са тип и топ, че просто трябва да се радваме на живота, че трябва да четем жълтевини,не напразно вече има нови вестници с такава насоченост,че трябва и книгите да бъдат с лека тематика, с някаква друга, виртуална реалност, стига с тези мрънкания, стига с тези оплаквания… Оптимизъм,оптимизъм и пак оптимизъм…
Нещо да ви е познато,приятели, особено от моето, а и от по-старите поколения?
А истината е не само страшна и стряскаща, но и поразяваща!
Ето я и нея.
Според проучване на НЦИОМ от май, три четвърти от най-жалките европейски сиромаси не могат да си плащат сметките за ток и парно, 60 на сто са свили до крайност покупките на стоки от първа необходимост, 16 процента са безработни, а целокупният български народ масово избягва да ползва здравни услуги и лекарства поради тежък недоимък. Социологическа агенция преди време констатира, че всеки пети българин живее с 2.5 евро на ден, а минималната работна заплата, според Евростат, е 120 евро на месец.
Да, това е истината. И то констатирана не от кой да е, а от проправителствената социологическа агенция. Значи…
За мен е повече от ясно.
Това, което вече става 20 години в България е КОНТРОЛ НАД БЕДНОСТТА, тоест КОНТРОЛИРАНА БЕДНОСТ. Защото не може толкова години народът да живее с мизерни доходи от заплати и пенсии, а шепа „избрани” да тънат в охолство.
Тук обаче искам няколко думи да кажа за едни от най-важните хора, които прокарват тази линия на КОНТРОЛИРАНА БЕДНОСТ.
Става дума за финансовите министри в досегашните правителства на страната ни. Да изброим само тези от предишното десетилетие – Муравей Радев, Милен Велчев, Орешарски, сега е Дянков…
Все отбор юнаци. Правени сякаш по калъп. С най-отличително качество – наглостта! Да, наглост, съчетана с огромна доза цинизъм!
Припомнете си техни действия, изказвания…И ще ви настръхнат косите.
И тъй като българинът най-много се слави с късата си памет, ще ви припомня само две неща, свързани с някои от тези „капацитети”.
Учителската стачка… Навън София се тресе от недоволство, а вътре, в Министерството на науката и образованието, Орешарски и Вълчев с наглост, достойна за Гинес,се подиграват с тези, които са ги избрали, тоест техните, на двамата министри, господари. Господари ли? Слугите”, тоест министрите, с тънки усмивчици коментират кога да се върнат от чужбина от „екскурзии”, плащани тъкмо от тези гладни и боси навън люде, и как да „финтират” стачкуващите…
Втори епизод. Ето думите на Дянков по повод на предложение на журналист един месец да живее с минимална заплата.
Думи, достойни да потресат целия свят с безочието, студенината, надменността си.
В България се спестява много повече, отколкото в много европейски страни и дори по време на криза, убеден е Симеон Дянков. Той обаче отказа да участва в експеримент да поживее един месец само с минималната работна заплата в България, за да покаже на сънародниците си, че това е възможно и дори може да се спестява.
"Това би било чисто популистко. Тези хора не са ходили и не са се учили, не са правили докторат по икономика, не взимат решенията, които взимам аз. На хората им плащат за това, което работят. Хората с по-добро образование взимат повече пари", аргументира се той.
АСН

Спирам. Повече не ми достига въздух. А имах някаква надежда, че ГЕРБ ще направи нещо различно, че ще попребори поне мъничко мизерията.
А вижте какво говори този!
И как!
Но най-страшното е, че му се позволява – е, кой и как тогава да възцари поне елементарна справедливост по българските земи, пълни иначе с мастити „патриоти” и празнодумци…
КОЙ ГИ ИЗБИРА ТЕЗИ НАГЛЕЦИ, ПРАВЕНИ ПО КАЛЪП?
И тъкмо си задавам този въпрос, и пред очите ми попада друго заглавие от „Стандарт”. Този път за друг един наглец.
Съвестта ми е чиста. Така шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев коментира пред Нова телевизия появилите се информации, според които се е сдобил с хибриден луксозен автомобил и с имот близо до Несебър.
Личен автомобил ми трябва, защото ми е нужен за уикендите, за лични причини. Той е купен на старо, плащам лизингови суми. Първоначалната сума е над 60 000 лева без лихвите. Всеки месец внасям около 800 лева, призна председателят на ДКЕВР.
Заплатата, която получавам, е публична и е почти 4000 лева, допълни той. Закупеният от Семерджиев имот близо до Несебър е незавършено строителство, част от къща и понеже не е точно в Несебър и е далеч е от морето, затова по думите на председателя на енергийния регулатор, е толкова евтин имот.
Преценил съм, че сега е времето да закупя имот. Беше около 32-33 000 лева, когато го купих. Бил съм изпълнителен директор на дружество, това е най-високата заплата, която получавам, коментира още той.

А, значи още един… Значи също наглец. Също „назначен”. Припомнете си неговите предшественици.
И какво излиза? Че наглеците в България са и надменни, и мислещи се за богове. Те обаче не допускат, че са… смъртни. Че и за тях се пази толкова, колкото за байчо на село. Че няма как да отнесат те, а и потомците им всичкото това имане ТАМ, откъдето всъщност няма връщане.
Прочетете внимателно думите им на тези самозабравили се негодници, знаете ли колко такива съм видял през живота си, това са нещастни по своему хора, но заради тях и такива като тях, каквито у нас никак не са малко, милиони българи емигрираха и емигрират, отвратени от бг-политиката и властта.
Но няма спасение от тези. Те идват пак – и в чужбина. И идват като твои спасители?!? Да ти казват колко е хубаво у нас, убеждават те да се върнеш…
Е, то бива наглост, ама чак пък толкова…
Но значи някой им позволява? Някой ли?
Кой всъщност е този някой?
Да се попитаме ли? Или много добре знаем отговора?
Да,знаем го.

ДИМО РАЙКОВ
ПАРИЖ

Няма коментари: