ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

петък, 10 април 2015 г.

ПРЕМИЕРЪТ ЗАКРИ ДЪРЖАВАТА...


На мен, както и на всеки що-годе нормален българин, нещата, които стават в родината ни, отдавна са ясни. Особено пък след фалита на КТБ, тоест фалита на този наш злокобен преход.
Но ето - след като е казал тези думи един премиер за държавата, на която самият той е шеф, в нормалните страни той или си подава веднага оставката, или си прави харакири.
Вчера дъщерята Мари, баш националистката на Франция, почти се отрече от баща си, наказа го със специално светкавично прессъобщение, чрез което смени неговата кандидатура за изборите. Защото старецът нещо споменал за генерал Патен и май обидил Мануел Валс, сегашния премиер,че е емигрант...
В нормалната държава такива неща не се прощават! Дори и на родния баща, който вече е толкова възрастен.... Защото веднъж наруши ли се принципът, ти вече губиш тежест.
А у нас?
Прочетох тези вчерашни слова на Борисов, търках очи - не, не е нито Първи април, нито публикацията е в измислен и лъжлив сайт...
Такива констатации за една държава, за нейни служители на границата - е, това е не само срам и позор! Това е признание от шефа, че държавата, която уж ръководи, е отдавна фалирала. А пък паралелът, който той прави с турските служби окончателно показва, че ние, българите, сме на светлинни години не само по професионализъм, но и по морал, и от съседите, на които все се подиграваме. Оказва се, както казва Борисов, че турците повече милеели за България от нас, българите?!? Майко мила, и това ли доживяхме?
Искам тези редове на Борисов да ги прочетат всички "патриоти" български, които се нахвърлят срещу хора като мен, които се опитват да им покажат гангрената.
Онзи ден една колежка, действаща журналистка, се нахвърли срещу мен, че съм бил обиждал българите и България.А аз просто дадох няколко примера за разликата в професионализма на нашите и френските журналисти.
Ето, прочетете сега,колежке, думите на любимия си премиер! И се нахвърлете срещу него! Него обвинете, че плюе така българите и България. Ще го направите ли? На куково лято,нали?
Когато нормален човек прочете казаното от премиера, той има два начина за възприемане на нещата. Да си тегли куршума. Или да отлети с първия самолет.
Но колцина у нас ще го направят? Малцина, нали? Защото всички ние, родените на тази земя, сме велики. А и за почти всички няма друг начин на живот от този, демонстриран по българските граници и така добре и трогателно описан от самия премиер...
В този момент, все още зашеметен, започвам да чета информация за блока-убиец във Варна, поредните четири жертви...
Всъщност където и да разровиш... Да, мирише... Но понеже идва Великден и трябва да сме "патриоти", а и положително настроени, ние трябва да оставим вестника и да започнем приготвянето на яденето и пиенето. Да, празник е това. И то наистина какъв...А на празник като на празник, нали?
Я да видим чия трапеза ще е най-пълна...
Димо Райков
Премиерът праща трима на прокурор, започва поголовна кадрова смяна по браздата, обмислят сливане на НАП и "Митници"
M.STANDARTNEWS.COM

Няма коментари: