ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

четвъртък, 1 май 2014 г.

Емиграцията в дълбочина - Димо Райков представи новата си книга "Диагноза: Българин в чужбина"



Публикувано на 30.04.2014 от издателство "Хермес"


На 29 април българският писател Димо Райков представи новата си книга в столичната книжарница „Хеликон – България“. Започвайки с „BG емигрант в Париж“, в „Диагноза: Българин в чужбина“ темата за емигрантството се задълбочава, като фокусът е върху проявленията на българския характер в странство. 
Премиерата събра много почитатели на автора, негови приятели и журналисти, всички те обединени от грижата за моралните ценности на българина.
Г-н Вартоломеев похвали Димо Райков за силното писателско перо, с което го е спечелил като издател, и изрази радостта си, че години наред книгите на автора носят знака на ИК „Хермес“. 


Обрисуваните характери и ситуации в „Диагноза: Българин в чужбина“ литературният критик Константин Еленков сравни с тези от Алеко Константинов и Захарий Стоянов. Но докато Алеко описва нравите като пътешественик, Димо го прави през призмата на емигранта, изказвайки болката по България.
Димо Райков благодари на всички присъстващи. Писателят разказа повече за „Диагноза: Българин в чужбина“, като обърна внимание на темата за контролираната бедност, която също е засегната в книгата му.
Разговорът с автора продължи на чаша вино, а желаещите да получат автограф бяха много.


Няма коментари: