ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

СЛЕД КТБ И ЗАЕМА ИДВА ТРЕТАТА БОМБА…


Това нещо може да си причини само българинът.
След ужаса „КТБ”, който за България бе като атомна бомба, вместо да получи поне мъничко истина за случилото се, този превъртял вече народец позволи на грабителите си отново да му бръкнат, и то още по-яко в празния джоб с този уникален заем и с тази уникална негова лихва.
Само един въпрос – знаете ли на коя държава, с тези размери и в това състояние като нашата днес, се отпуска такъв огромен заем, и то с такава огромна лихва? И то от банка, за която и самите депутати не знаят кой знае какво.
Да,банкерите, и то чуждите, ще ви кажат – такъв заем с такава лихва се отпуска на фалирала отдавна държава…
И още.
Цифрата на заема тръгна от под един милиард при Орешарски, нали тогава Борисов ревеше, че вземе ли се този един милиард, България щяла да фалира…
А сега – при 16 милиарда, цели 16 пъти повече – благоденствие…
И изведнъж цъфнаха тези „дългове”! Къде бяха наистина тези „дългове” преди изборите? Защо никой не ги сложи на масата? Защо Орешарски дума не каза за тях? И защо, знаейки за тях, Борисов толкова се натискаше пак да е премиер! И нима той като премиер на първото си правителство няма вина за тези дългове?
Защо никой не казва кой, кога и защо е сторил тези "дългове"? Защо никой не поиска да контролира тези "дългове"?
И какъв народ от наивници сме, та да се радваме на това, което ни сервираха в Народното събрание при гласуването на заема народните тарикати?
Само за минути някакъв Горанов се яви на трибуната, каза, че няма да взимат 16, а "само" 12 милиарда и...И скочиха ухилени нашите депутати-опозиционери, грабнаха микрофона - ние сме доволни от Горанов, ние сега вече ще подкрепим заема...
Е, то бива, бива аматьорщина, ама...
Как така с една дума ще развалиш един дълго промислен по всяка вероятност договор, че как така, футболни топки ли са тези милиарди, та един червенобузко ще си играе с тях като цирков артист, а другите ще му ръкопляскат?!?
Изписаха се тонове хартия за някакъв филм за Левски. Но това, което гледахме и слушахме в Народното събрание бе толкова долнопробно, че един елементарно уважаващ себе си човек просто би затворил очи и умрял от срам, че по такъв начин се подиграват с него.
Но не би!
Тихо, кротко, напевно...
И пак започнаха тарикатите - ето, Първанов щял да подава оставка, обаче ако му я приемат, щял вече да каже "довиждане" на политиката. Но ако не му я приемат, оставя си вратичка нашият, неговите чудни съпартийци, начело с този Калфин, то той май ще остане...
Е, толкова жалка, толкова елементарна, толкова тъпа постановка, такова бездарие не бях виждал и усещал през живота си.
Всъщност политикът прави онова, което му позволява...народът, нали?
Хайде, тарикати-депутати, хайде, действайте!
"Поемайте" милиардите, които с лихвите са не само 16 милиарда, а 27 милиарда!!! "Поемайте" ги и ги "разпределяйте"...преди това позакърпете джобовете,че вече май не издържат на тежестта на благородния метал...
И бъдете спокойни - имате народ, който "умира" да ги изплаща. И то с цената на страшна мизерия...
А иначе какво да кажа – какъв е този човек, който е изтърпял само преди месеци нещо като КТБ и сега, без дори и една дума да му кажат какво всъщност е станало по тази афера, гласува с кеф за заем от цели 16 милиарда…Е, какъв е този човек? И дали изобщо е човек?
А в същото време с удоволстие се подиграва на съседите-гърци, че били...фалирали...
Ужас!
Тези, които, вече май отиват към един милион, слугуват на гърците и по този начин се препитават, се подиграват на...господарите си. На тези гърци, които и в този тежък за тях момент увеличават минималната си пенсия на 700 евро, тоест на 1400 лева, средната пенсия е 2400 лева, а заплатата - 4000 лева...
Това е истината.
Да, само българинът може да си причини това нещо – след КТБ да „поеме” този заем.
Каква ли ще бъде следващата жестока „бомба”.
Ослушайте се – тя цъка.
И тези всичките „демократи”, които се смълчаха, изведнъж ояли се, изведнъж станали шефчета, да знаят – те ще бъдат на върха на народното недоволство. Няма друг начин. Те.
Защото " бащицата”, „ракетата-носител”, простовато си признава – „Аз съм прост. И вие сте прости. Значи ще се разберем”.
Той пак ще се разбере - простият с простите...
Ами, вие, вие, умните”,”интелигентните”,”красивите протестиращи хора” по думите на един пишещ тарикат, вие къде сте? И защо изоставихте народа си? За парчето клисав хляб?
Всичко на тоя свят се плаща. Всичко.
И този ден, на "плащането", винаги идва. Винаги.
Жалко, че ще бъде след третата бомба…
Димо Райков

Няма коментари: