ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА МИ КНИГА "ДИАГНОЗА: БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА"
(за повече информация кликнете върху снимката)

петък, 20 февруари 2015 г.

КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ...


Аз това си го знаех. Защото си зная начина на мислене на българския тарикат. И това исках да кажа,например, на Велизар Енчев, че остане ли в парламента, то оттам никаква борба не ще може да води. Защото не може така - хем да не признаваш нещо,хем да искаш да се бориш с него, а същевременно да бъдеш де факто част от този парламент?!?
Бил съм години в тази сграда. Познавам добре подводните й течения. Затова и мисля така.
Тук келепирът е без цвят. Тук всички гласуват като един, когато стане дума за техните заплати и бонуси. Докато са депутати, те трябва да се "натоварят".
Тук вирее безсърдечието и анонимността, която виси над сегашните депутати като оня меч. Тоест след свършването на мандата, ако са били непослушни, те отново стават предишните анонимници.Защото това не са хора от сой, не са познати и извоювали поне някакъв авторитет люде, в българското народно събрание идват, биват слагани безобидни личности,които после отново са си такива. Я си напрегнете главата,да видим за колко имена на бивши депутати ще се сетите?
Затова и всички лапат. Докато са в жълтата сграда. Говоря за "законното" лапане. Заплатка, джобни, за сътрудници, безотчетни парички и за обиколки на екватора,пардон, на избирателните райони...Сещам се винаги как мой приятел си бе направил труда и изнесе от трибуната шокиращи факти за една народна "боркиня", всъщност къде ли е тя сега... Става дума за Масларова. За няма и година тя получила от касата над 20 хиляди лева допълнително за навъртени километри от нея. И приятелят ми депутат,сега прокурор, каза - ами излиза,че нашата колежка по този начин за една година е обиколила с кола няколко пъти...екватора... А Масларова в същото време си имаше и служебна кола с шофьор,беше тогава шеф на жените...Представяте ли си - 20 хилядарки допълнително... Дадени и от народния залък ей така, без никакви документи, без един печат дори...Тогава заплатите на депутатите бяха около 500 лева, значи цели 40 допълнителни заплати за само една година?!А пенсията на мама бе тогава 37 лева...
Но моят потрес бе голям, когато наш голям шеф тогава на държавата, току-що влязъл в парламента и озадачен от мощните освирквания по повод на това, за което ви разказвам,ме попита за какво е този шум. И аз започнах с вълнение да му предавам думите на нашия депутат. Шефът сбърчи устни,аз очаквах най-малкото да изрази удовлетворение от труда на своя депутат, а той изсумтя - е,защо Пламен се занимава с дребни работи...
Изстинах! Дребна работа било да разкриеш как един депутат краде, макар и " законно" народа си?!?
Тогава усетих, че...
Какво всъщност усетих?
Ами, всички и всичко в това подобие на общество и държава си обича този начин на живот. И така е до ден днешен
Вижте им и днешните фишове за заплати,бонуси,джобни... Вижте им непременно и паричките за...обиколки на екватора...Може да проверите и коя е новата Масларова...И какво от туй?
Кучетата си лаят, те вече са толкова проскубани, че и замаяни от търпение, та май и не лаят, а керванът си върви...И води българина в "сияйното" бъдеще. Тоест в нищото..
Димо Райков
Натежават джобовете на депутатите. Основната заплата на депутатите става 2886 лв., или със 186 лв. повече, отколкото досега. Това показват сметките по данните на Националния статистически институт (НСИ) за... | Густонюз...
GUSTONEWS.BG|ОТ ГУСТОНЮЗ ПЛОВДИВ - НОВИНИ

Няма коментари: